archived page

Predsednik republike obiskal občino Šmarješke Toplice

Šmarješke Toplice, 11.6.2012  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je srečal z županjo Občine Šmarješke Toplice mag. Bernardko Krnc (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Šmarješke Toplice, kjer se je srečal z županjo mag. Bernardko Krnc in predstavniki Občine Šmarješke Toplice, ki so mu predstavili delovanje in projekte občine. Po pogovoru je obiskal Grič pri Klevevžu, kjer se je seznanil z zgodovinsko in naravno dediščino Klevevških jam in naravnega vrelca Klevevška toplica, nato pa še Grajsko posestvo Klevevž, kjer so mu predstavili možnosti za turistični razvoj območja.

V nadaljevanju je predsednik republike obiskal Dom starejših občanov Trebnje – Enoto Šmarjeta, kjer se je srečal s stanovalci in zaposlenimi v domu. Zatem si je v Družinski vasi ogledal še vodarno – napravo za čiščenje pitne vode na izviru Jezero, kjer se je seznanil s projektom "Hidravlične izboljšave in nadgradnja sistema pitne vode na območju Dolenjske". V zaključku je predsednik obiskal še Belo Cerkev, kjer so mu predstavili načrt ureditve vaškega jedra ter projekt izgradnje vodovoda Vinji Vrh, ki se bo izvedel po zaključku arheoloških raziskav.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Grič pri Klevevžu, kjer se je seznanil z zgodovinsko in naravno dediščino Klevevških jam in naravnega vrelca Klevevška toplica (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike je v izjavi za medije dejal, da občino Šmarješke Toplice pogosto obiskuje iz rekreativnih razlogov, nekaj dni na leto pa preživi tudi v tukajšnjih toplicah. Kot je pojasnil, so ti kraji, ki spadajo med najlepše v Sloveniji, idealni za nordijsko hojo in kolesarjenje. Predsednik je dodal, da se je z županjo in predstavniki občine pogovarjal o razvojnih perspektivah občine, kjer so se posvetili predvsem razvoju visokokakostnega turizma, ki je v Šmarjeških Toplicah že doma.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Dom starejših občanov Trebnje – Enota Šmarjeta (foto: Nebojša Tejić/STA)Dom starejših občanov Trebnje – Enota Šmarjeta, ki je bil ustanovljen v okviru javno-zasebnega partnerstva, daje prostor manjšemu številu starejših občanov in po besedah predsednika ponuja zelo prijeten način vključevanja v lokalno okolje, tako v smislu umestitve v prostor kot tudi v smislu povezovanja med generacijami. Predsednik je dodal, da so mu to v pogovoru potrdili tudi stanovalci v domu.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal vodarno – napravo za čiščenje pitne vode na izviru Jezero (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik je dejal, da je Jezero vodni izvir, ki je odločilnega pomena za vso Dolenjsko. Podprl je načrtovane izboljšave sistema črpanja vode in se zavzel, da bi ta primer spodbudil čim bolj skrbno gospodarjenje s pitno vodo povsod po Sloveniji ter izvedbo izboljšav, kjer so te potrebne. Poudaril je, da je vodno gospodarstvo za Slovenijo, ki je bogata z vodo, ena od zelo pomembnih strateških prvin razvoja. Opozoril pa je tudi na težave, ki jih opažamo na ravni države, kot je problem upadanja podtalnice, ter pozval k skrbnemu ravnanju z vodo.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani