archived page

Predsednik republike na strateški konference o trgovini

Brdo pri Kranju, 14.10.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 3. Strateške konference o trgovini (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 3. Strateške konference o trgovini, kjer je nagovoril udeležence konference. Poudaril je, da trgovina predstavlja pomemben del slovenskega gospodarstva in ima tudi izrazito močno socialno in kulturno funkcijo. Po njegovih besedah obstaja še veliko možnosti za okrepitev trgovinskega sodelovanja z državami Jugovzhodne Evrope.

Spregovoril je tudi o pomenu socialne občutljivosti trgovinskih organizacij v času gospodarske krize, zlasti v obliki socialne pomoči ter hitrega organiziranja in boljše distribucije cenejših izdelkov. Predsednik je izpostavil tudi vprašanje razvoja socialnega podjetništva in socialne trgovine. Pozval je k preoblikovanju družbe, ki bo poleg novih oblik podjetništva vključevala tudi komplementarne nevladne organizacije. Opozoril je, da je nujen del tega preoblikovanja tudi skrb za ljudi, ki bodo delo izgubili trajno oziroma za daljši čas.

Poudaril je, da nova razvojna paradigma ne nastane akademsko, ne nastane v kabinetih, ampak v praksi. Zato je povabil udeležence konference, da tudi sami prispevajo k razvoju inovativnosti in novih prijemov na tem področju. Podprl je tudi prizadevanja trgovinske zbornice za izboljšanje sistemskega okvirja, ki bo prispevalo k boljši konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani