archived page

Predsednik na odprtju nove najvišje stavbe v Sloveniji

Ljubljana, 1.9.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja najvišje stavbe v Sloveniji, ljubljanske poslovne stolpnice Kristalna palača (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja ljubljanske poslovne stolpnice Kristalna palača, ki je z višino 89 metrov postala nova najvišja stavba v Sloveniji. Predsednik je v pozdravnem nagovoru poudaril, da nova stolpnica vsebuje pomembne tehnološke rešitve in je tudi z okoljevarstvenega vidika ena najmodernejših ta čas. Zato je izrazil upanje, da bodo vse dejavnosti v tej stavbi prežete s tem duhom in voljo biti med najuspešnejšimi in najboljšimi.
Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja najvišje stavbe v Sloveniji, ljubljanske poslovne stolpnice Kristalna palača (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik je izpostavil, da se Evropa danes sooča s svetom, v katerem je sožitje in sodelovanje težje in zahtevnejše. Zato se mora spraševati, kakšna želi biti in kako naj odgovori na izzive razvoja. Eden od načinov, s katerim se da te odgovore, so tudi dosežki tehnologije in arhitekture, je dejal predsednik in dodal, da je eden takšnih dosežkov tudi nova ljubljanska stolpnica. Ob tem je izrazil upanje, da bo Kristalna palača svojim obiskovalcem dajala potrebno energijo, voljo, optimizem, občutek za prihodnost in za to, da lahko skupaj gradimo boljši svet.
Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja najvišje stavbe v Sloveniji, ljubljanske poslovne stolpnice Kristalna palača (foto: Stanko Gruden/STA)Današnji čas pozna skrivnosti, negotovosti glede prihodnosti, pa tudi krivice, je opozoril predsednik. Kot je pojasnil, se številnim delavcem v Sloveniji dogajajo krivice, kar nas oddaljuje od idealov in zahtev, ki so bili odločilni za slovensko osamosvojitev in opredelitev naše razvojne poti. Predsednik je poudaril, da se je slovenski razvojni model v veliki meri že izčrpal in da moramo najti boljše modele, rešiti naše sedanje probleme z večjo odločnostjo ter našo vizijo graditi z velikim pogumom in dolgoročno perspektivo. Vse to pa je po besedah predsednika povezano tudi z razmislekom, kaj pričakujemo od naših poslovnih elit in od našega gospodarstva.
Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja najvišje stavbe v Sloveniji, ljubljanske poslovne stolpnice Kristalna palača (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik je v zaključku svojega nagovora izpostavil, da smisel poslovnega življenja ni samo ustvarjati dobiček, ampak ustvarjati vrednost za celotno skupnost. Vsak poslovnež se lahko vpraša, s kom se bo povezoval in kako bo deloval, da bomo družbo spreminjali tako, kot to zahteva naš čas. Prav takemu povezovanju in razumevanju naj po njegovih besedah služi nova Kristalna palača, ki naj postane simbol naše skupne moralne zavesti in volje delati za skupno dobro, krepiti blaginjo in ustvariti uspešno državo, je še dodal predsednik dr. Danilo Türk.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani