archived page

Informacije o delegaciji in izbiri letala za udeležbo na Svetovnem vrhu o varnosti preskrbe s hrano FAO

Ljubljana, 24.12.2009  |  pojasnilo in popravek


Z željo po čimbolj javnem in transparentnem delovanju državnih organov objavljamo natančne informacije o sestavi delegacije, stroških ter postopku izbire ponudnika letalskega prevoza za obisk predsednika republike na Svetovnem vrhu o varnosti preskrbe s hrano Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) v Rimu (15. - 17. november 2009):

Sestava delegacije Republike Slovenije
  • dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije
  • dr. Milan Pogačnik, minister za kmetijstvo Republike Slovenije
  • Mojca Seliškar Toš, šefinja kabineta predsednika republike
  • Gregor Šuc, začasni odpravnik poslov, minister svetovalec v Veleposlaništvu Republike Slovenije v Italijanski republiki
  • Valerija Mikelj, pooblaščena ministrica v Sektorju za mednarodne organizacije, Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije

Delegacijo so spremljali še višja svetovalka v Kabinetu ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, predstavniki predstavniki Veleposlaništva Republike Slovenije v Italijanski republiki, predstavniki protokola in varnosti ter uradni fotograf.

Na relaciji Ljubljana – Rim je z letalom Cessna Citation Jet CJ2 družbe Linxair potovalo 6 potnikov. Na relaciji Rim - Ljubljana pa prav tako 6 potnikov.

Stroški

Urad predsednika Republike Slovenije je imel z najemom letala 3.049,44 EUR stroškov. Preostale stroške si bodo v sorazmernem deležu (glede na število potnikov na posamezni relaciji) razdelili Ministrstvo za kmetijstvo Republike Slovenije, Protokol Republike Slovenije in Urad za varnost in zaščito (GPU).

Informacije o izvedbi javnega naročila

Z družbo Linxair, d.o.o., Cesta na Brdo 49, Ljubljana, je sklenjena neposredna pogodba za najem malih (do največ 13 sedežev) letal za potrebe Urada predsednika Republike Slovenije.

Postopek oddaje javnega naročila je vodilo Ministrstvo za javno upravo.

Urad predsednika Republike Slovenije je najavo za let podjetju Linxair posredoval 14. oktobra 2009.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani