archived page

Predsednik: Več dobrih idej pomeni manj skrbi

Velenje, 22.9.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se udeležila zaključne prireditve 23. Pikinega festivala (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se v Velenju udeležila zaključne prireditve 23. Pikinega festivala ter prireditve "Vesela jesen", ki je potekala ob odprtju prenovljenega otroškega igrišča. Predsednik je dejal, da sta oba dogodka rezultat dobrih idej. Ob tem je izpostavil, da bi imeli v naši državi manj skrbi, če bi imeli še več dobrih idej.

Predsednik republike je v pozdravnem nagovoru pohvalil organizatorje Pikinega festivala, ki letos poteka v koprodukciji z Javnim zavodom Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture. Poudaril je, da otroški festival daje prestolnici kulture lepo in optimistično vsebino, saj gre za dogodek, kjer se zbirajo in družijo otroci in kjer nastajajo nove ideje. Predsednik in soproga, ki je tudi ambasadorka Pikinega festivala, sta se sprehodila po prizorišču festivala, si ogledala dejavnosti in se zadržala v prijetnem pogovoru z otroki ter njihovimi starši in starimi starši.

Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se udeležila prireditve "Vesela jesen" in odprtja otroškega igrišča, ki je bilo prenovljeno v okviru evropskega projekta PreNova mesta - ReNewTown (foto: Daniel Novakovič/STA)Otroško igrišče v velenjski krajevni skupnosti Gorica je bilo prenovljeno v okviru evropskega projekta "PreNova mesta (ReNewTown) – Nova post-socialistična mesta: konkurenčna in privlačna". Predsednik je ob odprtju modernega večnamenskega javnega prostora dejal, da moramo danes iskati in podpirati kraje in skupnosti ljudi, kjer se rojevajo dobre ideje. Eno najpomembnejših sporočil po njegovih besedah pa je, da so različne generacije prostovoljcev in prostovoljk pokazale, da se da z udarniškim delom uresničiti velike projekte, ki polepšajo življenje ljudi.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani