archived page

Predsednik na odprtju Svetovnega prvenstva v veslanju

Bled, 27.8.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil otvoritvene slovesnosti Svetovnega prvenstva v veslanju Bled 2011 (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je kot častni pokrovitelj udeležil otvoritvene slovesnosti Svetovnega prvenstva v veslanju Bled 2011, kjer je nastopil kot osrednji govornik. Poudaril je, da je prvenstvo pomemben dogodek za veslaški šport in Slovenijo, ki bo prispeval k mednarodnemu športu in utrjevanju vezi med narodi celega sveta. Obenem pa je po njegovih besedah tudi priložnost, ko se izrazi tekmovalna uspešnost ter športne vrednote.

"Bled je doslej gostil tri svetovna prvenstva v letih 1966, 1979 in 1989. Vsako od njih je bilo velik dogodek, nepozaben za javnost in zlasti za nove, mlade generacije športnikov. Blejsko jezero, kjer bo potekalo tudi letošnje svetovno prvenstvo, je naš ponos, tako zaradi njegove naravne lepote, kot tudi spričo dejstva, da predstavlja edino naravno veslaško progo, ki zagotavlja vsem tekmovalcem v tekmovanju enake pogoje," je dejal predsednik.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil otvoritvene slovesnosti Svetovnega prvenstva v veslanju Bled 2011 (foto: Nebojša Tejić/STA)Ob tem je spomnil, da smo v Sloveniji še posebej privrženi veslaškemu športu, saj smo prav v veslanju dosegli prvo zlato olimpijsko medaljo za samostojno Slovenije. Veslanje pa je tudi sicer najuspešnejši šport po številu medalj slovenskih športnikov na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih. Predsednik je posebej izpostavil, da bo svetovno prvenstvo invalidov vključeno kot integralni del svetovnega prvenstva v veslanju. Dodal je, da to dejstvo konkretno uresničuje zavzemanje Slovenije za družbo, ki omogoča dostojanstvo in pravičnost za vse.

Predsednik je svoj nagovor sklenil z zahvalo organizacijskemu odboru, prostovoljnim delavcem in vsem, ki so vključeni v organizacijo prvenstva. Športnikom je zaželel veliko športnih uspehov, obiskovalcem pa veliko športnih užitkov ob spremljanju svetovnega prvenstva.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil otvoritvene slovesnosti Svetovnega prvenstva v veslanju Bled 2011 (foto: Nebojša Tejić/STA)
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani