archived page

Informacije o delegaciji in izbiri letala za udeležbo na letnem zasedanju Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu

Ljubljana, 2.3.2010  |  pojasnilo in popravek


Z željo po čimbolj javnem in transparentnem delovanju državnih organov objavljamo natančne informacije o sestavi delegacije, stroških ter postopku izbire ponudnika letalskega prevoza za obisk predsednika republike dr. Danila Türka na letnem zasedanju Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu (27. 1. do 30. 1. 2010):

Sestava uradne delegacije Republike Slovenije
  • dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije
  • Andrej Logar, veleposlanik, vodja Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Organizaciji združenih narodov in ostalih mednarodnih organizacijah v Ženevi
  • Mojca Seliškar Toš, šefinja kabineta predsednika republike
  • Dušan Snoj, svetovalec predsednika za diplomatska vprašanja

Spremstvo uradne delegacije

Uradno delegacijo so spremljali predstavnik službe za stike z javnostmi Urada predsednika republike, predstavniki protokola in varnosti ter uradni fotograf.

Na relaciji Ljubljana – Zürich je potovalo 6 potnikov na relaciji Zürich - Ljubljana pa je z letalom Cessna Citation CJ3 družbe Linxair potovalo 7 potnikov.

Stroški

Urad predsednika Republike Slovenije je imel z najemom letala 10.443,20 EUR stroškov. Preostale stroške si bodo v sorazmernem deležu (glede na število potnikov na posamezni relaciji) razdelili Protokol Republike Slovenije in Urad za varnost in zaščito (GPU).

Informacije o izvedbi javnega naročila

Z družbo Linxair, d.o.o., Cesta na Brdo 49, Ljubljana, je sklenjena neposredna pogodba za najem malih (do največ 13 sedežev) letal za potrebe Urada predsednika Republike Slovenije.

Postopek oddaje javnega naročila je vodilo Ministrstvo za javno upravo.

Urad predsednika Republike Slovenije je najavo za let podjetju Linxair posredoval 7. januarja 2010.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani