archived page

Predsednik republike na 6. Lesarskem prazniku

Nazarje, 8.9.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je zasadil jablano v okviru projekta "Učni sadovnjak" (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil tradicionalnega družabnega srečanja v okviru prireditve "6. Lesarski praznik". V svojem nagovoru je poudaril, da moramo v okviru Evropske unije na področju lesarstva najti pravo identiteto, ki bo dajala vsebino in žlahtnost naši industrijski tradiciji.

Predsednik je ob koncu prireditve v okviru projekta "Učni sadovnjak" zasadil jablano in si v Bohačevem toplarju ogledal razstavo z naslovom "Nazarje skozi čas".

Predsednik republike je opozoril, da moramo o vseh razvojnih dejavnostih razmišljati ustvarjalno, kar seveda velja tudi za življenje z gozdom in lesom, ki zahteva vedno nove rešitve, ki bodo tehnološko in ekonomsko zanimive. Znova je spomnil, da je les pomemben del našega naravnega bogastva in razvojnega potenciala, ki ga je treba izkoristiti na tehnološko in vsestransko napreden način.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil tradicionalnega družabnega srečanja v okviru prireditve "6. Lesarski praznik" (foto: Tina Kosec/STA)Po besedah predsednika moramo zagotoviti višjo raven vgradnje lesa v stavbe in bolj izkoristiti les kot konstrukcijski material, ki omogoča energetsko varčnost in učinkovitost. Nove možnosti moramo razviti tudi na področju estetskega oblikovanja lesa in z vztrajnim prizadevanjem preseči prodajo zgolj neobdelanega lesa, je še dodal.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani