archived page

Predsednik čestital novoizvoljenemu predsedniku Nemčije

Ljubljana, 18.3.2012  |  izjava


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je v imenu slovenskega naroda in v svojem lastnem imenu čestital Joachimu Gaucku ob izvolitvi na položaj predsednika Zvezne republike Nemčije in mu zaželel uspešno opravljanje dolžnosti.

Predsednik Türk je v čestitki zapisal: "Verjamem, da bo Nemčija veliko pridobila z vašimi bogatimi izkušnjami, znanjem in integriteto. Nemčija ima posebno mesto v zgodovini neodvisne Slovenije. Obe državi sta zavezani vrednotam človekovih pravic in demokracije, kar predstavlja močno osnovo za njuno sodelovanje in partnerstvo. To naši državi in naroda združuje z nezljomljivimi vezmi prijateljstva, konstruktivnega političnega dialoga in robustnega gospodarskega sodelovanja. Obstajajo še neizkoriščene možnosti za nadaljnji razvoj, krepitev in diverzifikacijo teh vezi. Veselim se najinega sodelovanja pri zasledovanju tega cilja."

Predsednik je v čestitki tudi obnovil vabilo nemškemu predsedniku za uradni obisk v Republiki Sloveniji, ki bi imel v tem letu, ob praznovanju 20. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Nemčijo, dodaten simbolni pomen.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani