archived page

Odprtje Centra za kulturne dejavnosti Kobilje

Kobilje, 26.8.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik na odprtju Centra za kulturne dejavnosti Kobilje (Foto: Danijel Novakovič/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja Centra za izvajanje kulturne dejavnosti in obnovljenega gasilskega doma ob prazniku občine Kobilje. Predsednik si je v spremstvu župana občine Kobilje Stanka Gregorca ogledal prostore novega centra in obnovljenega gasilskega doma in se zadržal ob krajšem druženju z občani.

Predsednik republike je v svojem govoru poudaril, da center na zanimiv način simbolizira razvojno prizadevanje celotne države. Pogoje za razvoj namreč ustvarjata ustvarjalnost in domiselnost ljudi. Pri tem pa ima kultura ključen pomen. Razvoju daje smisel in smer, razvoj pa je vse tisto kar kultivira naše bivanje, je še povedal predsednik.
Predsednik na odprtju Centra za kulturne dejavnosti Kobilje (Foto: Danijel Novakovič/STA) Slovenci se moramo vse bolj razumeti kot narod ustvarjalnih glav, je izpostavil predsednik in dodal, da močno razvite tehnološko napredne industrije in kmetijstva ne bomo ustrezno razvijali brez prave ustvarjalnosti. Dejal je še, da tudi skladnega razvoja podeželja ne bo, če ne bomo na podeželju skrbeli za prisotnost kulture, za kakovostno šolstvo in za ustvarjalnost ljudi.

Predsednik je na koncu spomnil še na tradicionalno dobro sodelovanje med slovenskim in madžarskim narodom na tem območju. Dejal je, da bodo lahko dobro sodelovanje med partnerskimi kraji na obeh straneh meje s kulturnim domom še obogatili. V novi Evropi, kjer so meje odpravljene in kjer skupaj skušamo ustvariti nove kakovosti celotne evropske skupnosti, moramo namreč poiskati nove oblike sodelovanja, sobivanja in medsebojnega prežemanja, je zaključil predsednik.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani