archived page

Predsednik na odprtju zimskih iger specialne olimpiade

Bohinjska Bistrica, 3.3.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil svečanega odprtja 13. zimskih državnih iger Specialne olimpiade Slovenije (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil svečanega odprtja 13. zimskih državnih iger Specialne olimpiade Slovenije. V svojem nagovoru je dejal, da igre specialne olimpiade, ki se jih udeležujejo tekmovalci iz vseh delov Slovenije ter iz sosedstva, demonstrirajo prijateljstvo in veselje, ponos in uspeh. Ne glede na to, da vsi tekmovalci ne morejo stati na zmagovalnih stopničkah, so po predsednikovih besedah zmagovalci vsi udeleženci iger, ki s sodelovanjem izkazujejo svojo voljo, veselje do iger in veselje do druženja. Poleg reka, da je važno sodelovati in ne le zmagati, pa ima prireditev tudi sporočilo, ki je veliko večje, je dejal predsednik. Kot je pojasnil, specialna olimpiada omogoča pokazati uspeh in sprejetost, v tem pa je tudi največja zmaga udeležencev specialne olimpiade.

Predsednik je spregovoril tudi o resnem delu, volji in vztrajnosti udeležencev, ki ob pomoči učiteljev, trenerjev, staršev in drugih dosegajo neverjetno dobre rezultate, tekmujejo s prijatelji, nekateri pa tudi sami s seboj in s svojim prejšnjim rezultatom. Specialna olimpiada pa za udeležence ni le šport, je tudi druženje, učenje in pridobivanje novih izkušenj. Vsi udeleženci živijo bogato in bolj zadovoljno življenje, specialne olimpiade pa prinašajo veselje tudi v njihove družine, je dejal predsednik dr. Danilo Türk. Ob tem je spomnil, da je specialna olimpiada tudi dobra priložnost, da vsi ostali spoznamo prizadevanja in ne samo drugačnost udeležencev, ampak tudi njihovo iskrenost, skromnost, pogum in navdušenje.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil svečanega odprtja 13. zimskih državnih iger Specialne olimpiade Slovenije (FA BOBO)"Nič manj kot vaši starši, trenerji in učitelji, nisem ponosen na vas. Enako in bolj. Kajti s svojo vnemo, elanom in dobro voljo izkazujete, kako vredno je življenje in kako vreden je optimizem," je dejal predsednik dr. Danilo Türk in se udeležencem specialne olimpiade zahvalil za ta njihov prispevek. Posebno zahvalo je izrekel tudi sodelavcem Centra za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica, ki so organizirali to lepo in prisrčno športno srečanje.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani