archived page

Predsednik republike obiskal družbo Postojnska jama

Postojna, 24.7.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo Postojnska jama (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo Postojnska jama, kjer mu je predsednik upravnega odbora družbe Marjan Batagelj predstavil načrte razvoja te pomembne slovenske turistične lokacije. Predsednik republike si je ogledal tudi najnovejše investicije, med katere spadajo Modrijanov mlin, vivarij Proteusova jama, obnovljena fasada razstavnega paviljona, restavracija Briljant in novi blagajniški prostori.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo Postojnska jama (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik Türk je v izjavi za medije dejal, da je zelo lepo videti, kako veliko novega je tu nastalo in kako se je ponudba okrog Postojnske jame lepo razvila. Čeprav vsi v Sloveniji poznamo naravno znamenitost Postojnske jame, je predsednik opozoril, da moderni turizem zahteva tudi bolj kompletno in zlasti bolje organizirano ponudbo, prilagojeno individualnemu gostu, ki pride morebiti naključno in mora dobiti vse storitve na enem mestu.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo Postojnska jama (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik je pohvalil pestro ponudbo zvočnih vodičev v različnih jezikih in izrazil upanje, da se bo nabor jezikov v prihodnje še razširil, saj je Postojnska jama svetovna znamenitost, zato moramo pričakovati obiskovalce od vsepovsod. Spletna stran, ki je modernizirana, po njegovih besedah omogoča turistom z vseh koncev sveta, da dobro organizirajo svoj obisk in da poleg Postojnske jame v svoj program spoznavanja Slovenije vključijo tudi druge znamenitosti, še posebej s kraškega in notranjskega območja.

Kraški svet je za Slovenijo pomemben, ker nas definira, je poudaril predsednik. O njem lahko naši strokovnjaki veliko povedo strokovnjakom iz drugih delov sveta, ki imajo podobno geološko sestavo tal. Tudi to je del te naše dediščine in prispevka k svetovnemu poznavanju Krasa, je dejal predsednik, ki je dodal, da sam s svojimi gosti velikokrat govori prav o slovenskih geoloških posebnostih in svetovnih primerjavah na tem področju.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani