archived page

Predsednik sprejel predsednika makedonskega parlamenta

Ljubljana, 6.6.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Sobranja Republike Makedonije Trajka Veljanoskega (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Sobranja Republike Makedonije Trajka Veljanoskega, ki se je slovenskemu predsedniku zahvalil za dosledno in načelno podporo Republiki Makedoniji pri njenem prizadevanju za vstop v evro-atlantske integracije in za pravično rešitev spora o njenem ustavnem imenu.

Predsednik Türk je zagotovil, da je slovenska podpora makedonskim prizadevanjem za vstop v evro-atlantske integracije načelna in dosledna, ter dodal, da jo bo Republika Slovenija izrazila ob vseh priložnostih, ki jih bo imela. Poudaril je tudi, da je treba dvostranske gospodarske odnose razvijati z večjo intenzivnostjo in zlasti sproti reševati vse probleme slovenskih investitorjev v Republiki Makedoniji.

Predsednik je omenil tudi, da bi bilo dobro v nadaljevanju sicer zelo intenzivnih odnosov med slovenskim in makedonskim parlamentom doseči čim bolj celovito izmenjavo mnenj o raznovrstnih zakonodajnih vprašanjih, ki so na dnevnem redu obeh parlamentov. Evropa je v procesu spreminjanja in reform, zato je izmenjava izkušenj v tem pogledu koristna za obe državi, je še dodal predsednik Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani