archived page

Obisk predsednika in soproge v podjetju Ocean Orchids

Dobrovnik, 19.10.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta obiskala podjetje Ocean Orchids, kjer sta si ogledala novi tropski vrt.

Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta obiskala podjetje Ocean Orchids, kjer sta si ogledala novi tropski vrt (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik je v pozdravnem nagovoru dejal, da sta oba s soprogo že večkrat obiskala to podjetje, ki ga je opisal kot lep primer razvoja, ki združuje domače znanje z mednarodnimi horizonti, povezuje ustvarjalnost s podjetnostjo ter naše naravne vire z izkušnjami iz Nizozemske. Poudaril je, da tu ne moremo govoriti samo o podjetju, ampak o novi razvojni paradigmi, o tem, kako se s povezovanjem znanj, sposobnosti in prispevkov iz sveta naredi nekaj resnično novega in zanimivega.

Ta razvoj še ni končan, je dejal predsednik, ki je spomnil, da podjetje načrtuje tudi izgradnjo novega otroškega igrišča in restavracije, kar bo nedvomno popestrilo turistično ponudbo teh krajev. Ustanovitelja podjetja Roman Ferenčak in Tomaž Javšnik sta po besedah predsednika s svojim primerom pokazala, kaj pomenita ustvarjalnost in podjetnost v naših časih. S tem sta naredila tudi zelo veliko za Republiko Slovenijo, zato si zaslužita vse čestitke, je dodal predsednik dr. Danilo Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani