archived page

Predsednik republike obiskal občino Podčetrtek

Podčetrtek, 6.9.2012  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je srečal z županom Občine Podčetrtek Petrom Misjo (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal občino Podčetrtek, kjer se je v prostorih občine srečal z županom Petrom Misjo, direktorjem družbe Terme Olimia Zdravkom Počivalškom in vodjo občinske uprave Magdo Jurjec. Predsednik republike je nato obiskal Minoritski samostan Olimje, kjer se je srečal z redovniki minoriti ter si ogledal samostansko cerkev, staro lekarno in poročno dvorano. Svojo obisk je sklenil v Termah Olimia, kjer so mu predstavili načrte razvoja tega pomembnega zdraviliškega turističnega središča.
Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta obiskala Minoritski samostan Olimje (foto: Stanko Gruden/STA)Župan je predsedniku predstavil delovanje in projekte občine. Izpostavil je, da so bili zelo uspešni pri pridobivanju evropskih sredstev, s katerimi so v zadnjih petih letih sofinancirali kar 12 projektov. V kratkem bodo dokončali izgradnjo kanalizacijskega omrežja, veliko pa vlagajo tudi v šolstvo ter v izgradnjo pešpoti, kolesarskih stez in druge infrastrukture, ki je pomembna tako za lokalno prebivalstvo kot tudi za sodobne, vedno bolj zahtevne turiste. Med novejšimi pridobitvami v občini je omenil Večnamensko športno dvorano Podčetrtek, v prihodnje pa si bodo prizadevali tudi za obnovitev in novo namembnost Gradu Podčetrtek ter za razvoj turistično-rekreacijskega središča Vonarsko jezero.
Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta obiskala Minoritski samostan Olimje (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike je izpostavil, da je imel pred leti priložnost podeliti Podčetrtku priznanje za najlepši slovenski kraj v okviru projekta "Moja dežela - lepa in gostoljubna". Dejal je, da zelo pozorno spremlja program tega projekta, ker ga zanima, kako se razvijajo posamezni kraji. Podčetrtek je po njegovem mnenju v tem oziru nekaj posebnega, saj je urejenost okolja tu na zelo visoki ravni, vse to pa ni rezultat velikih vlaganj, ampak predvsem človeškega prizadevanja in uspešnega pridobivanja evropskih sredstev. Predsednik je poudaril, da lahko Podčetrtek služi kot velik zgled ostalim slovenskim krajem. To je tudi turistično najbolj razvit del Slovenije, za katerega je značilno resnično močno prizadevanje ljudi, ki je dalo lepe rezultate, je dodal.
Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta obiskala Terme Olimia (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik je spomnil, da lahko celotno območje vzhodne Slovenije računa na dodatna finančna sredstva za programe nove finančne perspektive Evropske unije za obdobje 2013-2020. Občine, ki imajo dobro razvito sposobnost za pripravo novih projektov, bodo lahko marsikaj pridobile. Predsednik pa je opozoril, da v Sloveniji potrebujemo dobro koordinacijo občin po posameznih regijah ali celo na ravni celotne vzhodne Slovenije – od Prekmurja do Bele krajine – ki bi se lahko močno dodatno razvila v pogledu infrastrukture, varstva okolja, produktivnih dejavnosti, turizma in vsega, kar sodi v boljše urejanje življenjskega okolja. Predsednik je menil, da je treba k tem načrtom pristopiti optimistično in ambiciozno. Dodatne priložnosti za skupne čezmejne projekte pa se bodo po njegovih besedah odprle tudi s skorajšnjim vstopom sosednje Hrvaške v Evropsko unijo.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani