archived page

Predsednik Türk nagovoril mariborske maturante

Maribor, 21.5.2010  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil Maturantske ulične četvorke v Mariboru (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil maturantske ulične četvorke v Mariboru. V svojem pozdravnem nagovoru je dejal, da je pred 40 leti tudi sam kot maturant v Mariboru plesal četvorko. Dodal je, da je bilo dijakov takrat veliko manj, vendar je bilo vzdušje tako veselo kot danes.

Letošnjim maturantom je čestital za njihov dosežek, saj so v življenju prišli do točke zrelosti. Predsednik je izpostavil, da se Maribor pripravlja na to, da bo postal evropska prestolnica kulture in da je del tega tudi kulturno obnašanje. Maturantom je čestital za njihovo odločitev, da na četvorki sodelujejo brez uživanja alkohola.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil Maturantske ulične četvorke v Mariboru (foto: Tina Kosec/STA)"Za vami je veliko dela in danes imate vso pravico, da se zabavate. Zabavajte se dobro, zabavajte se lepo. Želim vam, da bi se zabavali tudi odgovorno in da bi imeli lepe spomine na današnji dan," je dejal predsednik dr. Danilo Türk ter maturantom zaželel tudi veliko lepega v življenju.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani