archived page

Delavnica "Klik v svet" projekta Simbioz@

Ljubljana, 16.10.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je kot častni pokrovitelj projekta Simbioz@ udeležil delavnice z naslovom "Klik v svet" (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je kot častni pokrovitelj projekta Simbioz@ udeležil delavnice z naslovom "Klik v svet". V pozdravnem nagovoru je izpostavil, da današnja mladina že od otroštva naprej odrašča z računalniki in internetnimi komunikacijami. Sam pa pripada generaciji, ki je v drugačnem položaju, zato se je vsega učil sproti in vedno s pomočjo mlajših sodelavcev.

Predsednik republike je dejal, da se še dobro spominja, ko je sredi 90. let prejšnjega stoletja v Združenih narodih začel uporabljati internet, ki je bil sprva zanj popolnoma nov svet. Vendar se ga je potem zelo hitro naučil uporabljati in danes si življenja brez internetnih komunikacij in uporabe računalnika sploh ne zna več predstavljati, je dodal.

Projekt Simbioz@ je po besedah predsednika ena najlepših in najbolj koristnih oblik medgeneracijskega sodelovanja in solidarnosti, ki jo močno podpira. Vključuje veliko ljudi in omogoča zelo naravno povezavo med mlajšimi, ki obvladajo internet, ter starejšimi, ki se ga morajo še naučiti uporabljati. Predsednik je čestital vsem, ki sodelujejo v tem odličnem projektu.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani