archived page

Predsednik obiskal prostore projekta Pop-up Dom

Ljubljana, 29.10.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik dr. Danilo Türk je obiskal Pop-up Dom, enomesečno trgovino v stanovanju, ki predstavlja delo mladih in perspektivnih slovenskih avtorjev na področjih oblikovanja serijskih in unikatnih izdelkov, mode, kulinarike ter umetniškega ustvarjanja (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Pop-up Dom, enomesečno trgovino v stanovanju, ki predstavlja delo mladih in perspektivnih slovenskih avtorjev na področjih oblikovanja serijskih in unikatnih izdelkov, mode, kulinarike ter umetniškega ustvarjanja. Projekt dopolnjujejo različni dogodki, kot so kulinarične predstavitve, projekcije filmov, modne revije in družabna srečanja.

Predsednik se je z mladimi slovenskimi oblikovalci in ustvarjalci, ki se predstavljajo v okviru projekta Pop-up Dom, pogovarjal o kreativni industriji, ki je po mnenju sogovornikov pomemben, a pogosto prezrt del slovenskega gospodarstva. Predsednik je spomnil, da so slovenski industrijski oblikovalci ustvarili pomembne dosežke v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja, ko so se njihove kreativne rešitve uveljavile v množični industrijski proizvodnji. Kasneje je na žalost industrijsko in drugo oblikovanje nazadovalo. Sedaj je treba ta trend obrniti, je poudaril predsednik.

Predsednik dr. Danilo Türk je obiskal Pop-up Dom, enomesečno trgovino v stanovanju, ki predstavlja delo mladih in perspektivnih slovenskih avtorjev na področjih oblikovanja serijskih in unikatnih izdelkov, mode, kulinarike ter umetniškega ustvarjanja (foto: Stanko Gruden/STA)Mladi oblikovalci so predsednika opozorili, da danes ni razvitega sodelovanja med oblikovalci in gospodarstvom. Izpostavili so tudi pomanjkljivo vlogo države, ki bi morala po njihovem prepričanju promovirati slovenske oblikovalce in s tem krepiti kulturno identiteto slovenskega naroda, hkrati pa z izvirnimi rešitvami pomagati slovenskim izdelkom pri uveljavljanju na tujih tržiščih.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani