archived page

Predsednik čestital novoizvoljenemu predsedniku Egipta

Ljubljana, 25.6.2012  |  izjava


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je v imenu slovenskega naroda in v lastnem imenu čestital novoizvoljenemu predsedniku Arabske republike Egipt dr. Mohammedu Morsiju ob njegovi izvolitvi.

"V preteklem letu in pol je egiptovski narod pokazal pogum in odločnost na poti k demokraciji in svobodi. Slovenija je enako pot prehodila pred več kot dvajsetimi leti, zato vemo, da je proces tranzicije dolg in mukotrpen, zahteva pa enotnost v nameri in delovanju. Egipt, mnogo bolj raznolika družba, je takšno enotnost izkazal februarja 2011.

Pripravljeni smo polno podpreti vaše napore, da usmerite izjemni potencial dinamičnega egiptovskega naroda v demokratično, pluralistično in enakopravno družbo, ki bo temeljila na univerzalnih vrednotah in človekovih pravicah pod vodstvom vlade, ki bo odražala raznolikost egiptovske družbe.

Spoštovani novoizvoljeni predsednik, Slovenija in Egipt sta v preteklih dvajsetih letih razvila močne prijateljske vezi in vzajemno koristno sodelovanje. Veselim se najinega sodelovanja pri poglabljanju dvostranskih odnosov in krepitvi mednarodnih prizadevanj za mir in varnost," je v čestitki zapisal predsednik Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani