archived page

Predsednik na zaključni konferenci projekta Impletum

Medvode, 26.8.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil zaključne konference evropskega projekta IMPLETUM (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil zaključne konference evropskega projekta Impletum, katerega cilj je zagotavljanje podpore višješolskim ustanovam pri uvajanju 23 novih izobraževalnih programov, ki so nastali med leti 2004–2007.

Predsednik republike je v pozdravnem nagovoru dejal, da so krizne razmere izpostavile številne slabosti in težave naše družbe na politični ravni, na ravni državnega odločanja, na ravni usmerjanja sredstev v spremembe in na mnogih drugih ravneh. Spremembe na področju šolstva in izobraževanja v takih časih zahtevajo še posebej temeljit razmislek in veliko razprave, je opozoril predsednik, saj mora imeti sistem, ki poskuša mladim zagotoviti izobraževanje in primerno raven izobrazbe, določeno stalnost in predvidljivost.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil zaključne konference evropskega projekta IMPLETUM (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik je izpostavil, da se Evropa sooča s strukturnimi problemi na področju izobraževanja. Kot enega od problemov je navedel slabo povezovanje intelektualno zahtevnih vsebin z vsebinami, ki zahtevajo spretnost, pa tudi tržno uspešnost. Višje stopnje intelektualne zahtevnosti, spretnosti in tržne uspešnosti je dandanes težje zagotoviti kot nekoč, vendar so po besedah predsednika nujne. Predsednik je poudaril, da moramo naš šolski sistem razvijati z boljšim občutkom za potrebe časa in za potrebe naše prihodnosti, pri tem pa mora biti del razmisleka tudi Evropska unija, saj so vsi naši problemi tudi evropski problemi.

Udeležencem konference se je predsednik zahvalil za njihovo sodelovanje pri projektu Impletum, ki je za našo družbo koristen in nujen, saj bo pomagal zagotoviti višjo raven kakovosti in kulturnosti našega bivanja. Ob tem je pojasnil, da je kultura v vsem našem bivanju in v naši sposobnosti, da to bivanje organiziramo na način, ki bo boljši od tistega včeraj. In projekt Impletum je eden osrednjih v tem naporu, je še dodal predsednik.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil zaključne konference evropskega projekta IMPLETUM (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik dr. Danilo Türk si je v nadaljevanju ogledal razstavo slovenskih dijakov in dijakinj, ki je nastala v okviru natečaja projekta Impletum z naslovom "Ustvarjanje novosti – navdih mladosti!".
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani