archived page

Predsednik: Čas je za samozavest in premišljeno odločanje o predlogu Evropske komisije

Ljubljana, 7.5.2009  |  sporočilo za javnost

Vaš brskalnik ne podpira javascripta ali flasha, zato si ne morete ogledati videov na tej spletni strani.



Predsednik republike dr. Danilo Türk je podal izjavo za medije o prizadevanjih za rešitev odprtega mejnega vprašanja med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. Poudaril je, da si Slovenija že dolgo in iskreno prizadeva za pravično rešitev mejnega spora s Hrvaško na kopnem in na morju.

Kokretno formuliran arbitražni sporazum, ki ga je konec aprila predlagala Evropska komisija, je označil kot resen dokument, ki zahteva resno in preudarno razmišljanje in odločanje. Dejal je, da je prav, da v interesu preudarnega odločanja Slovenija uporabi potreben čas za razmislek pred dokončnimi odločitvami, ki v tej fazi pomenijo dopolnila k besedilu predloga Evropske komisije.

Predsednik republike je dejal, da je bila ta tema vselej predmet živega interesa javnosti, vendar je opozoril, da ta čas ni primeren za kakršenkoli pesimizem ali prepirljivost. "Sedaj je čas za samozavest, za premišljeno delovanje in premišljeno odločanje," je dejal predsednik in dodal, da so na koncu tega odločanja predlogi vlade in odločitve v državnem zboru.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani