archived page

Predsednikov poziv strankam, naj prenehajo uporabljati njegove fotografije v predvolilne namene

Ljubljana, 28.5.2009  |  pojasnilo in popravek


V Uradu predsednika Republike Slovenije smo iz medijev izvedeli, da je ena od političnih strank na predvolilnem letaku uporabila fotografije predsednika republike dr. Danila Türka na preteklih javnih dogodkih, ki prikazujejo srečanje predsednika z različnimi osebami, ki sedaj nastopajo kot kandidati te politične stranke na volitvah v Evropski parlament.

V zvezi s tem poudarjamo, da se glede objave navedenih fotografij predsednika republike v predvolilne namene s predsednikom dr. Danilom Türkom ni nihče posvetoval. Predsednik republike tudi ni dal svoje podpore nobeni od list, ki kandidirajo na volitvah v Evropski parlament, saj bi bilo to po njegovem mnenju nezdružljivo z vlogo predsednika republike.

Predsednik dr. Danilo Türk zato tudi ne odobrava objave njegovih fotografij v predvolilne namene in poziva vse politične stranke, ki so takšne fotografije že objavile ali jih še nameravajo, naj se temu dejanju odrečejo in morebitno že izdelano predvolilno gradivo s fotografijo predsednika prenehajo uporabljati.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani