archived page

Nadaljevanje bilateralnih srečanj predsednika ob robu zasedanja Generalne skupščine OZN

New York, 25.9.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je nastopil kot govornik na splošni razpravi Generalne skupščine Organizacije združenih narodov (FA BOBO)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk se je imel ob robu 64. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov več bilateralnih srečanj. Tako se je v četrtek srečal z nekdanjim predsednikom Združenih držav Amerike Billom Clintonom, v petek pa se je srečal z vodstvom banke Goldman Sachs, predsednikom Republike Ciper Demetriosom Christofiasom ter članom Predsedstva Bosne in Hercegovine Harisom Silajdžićem.
Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk se je srečal z nekdanjim predsednikom Združenih držav Amerike Billom Clintonom (FA BOBO)Z nekdanjim ameriškim predsednikom Billom Clintonom sta obravnavala ekološka vprašanja in projekte, kot je shranjevanje ogljikovega dioksida, govorila pa sta tudi o nekaterih političnih vprašanjih v Vzhodni Evropi.
Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk se je srečal z vodstvom banke Goldman Sachs (FA BOBO)Vodstvo banke Goldman Sachs je slovenskemu predsedniku predstavilo svoje ocene glede svetovnih finančnih problemov, zlasti o vprašanjih novih finančnih regulacij. Predstavniki banke so na pogovoru izrazili interes za dolgoročno finančno sodelovanje s Slovenijo.
Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk se je srečal s predsednikom Republike Ciper Demetriosom Christofiasom (FA BOBO)Slovenski predsednik dr. Danilo Türk in ciprski predsednik Demetrios Christofias sta govorila predvsem o pogajanjih za rešitev ciprskega vprašanja, pri čemer za zdaj še ni dobrih razlogov za optimizem.
Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk se je srečal s članom Predsedstva Bosne in Hercegovine Harisom Silajdžićem (FA BOBO) S članom bosansko-hercegovskega predsedstva sta govorila predvsem o položaju v državi in poteku razprave o ustavnih reformah. Haris Silajdžić je v pogovoru izrazil željo za nadaljnjo podporo Slovenije pridruževanju Bosne in Hercegovine evro-atlantskim integracijam.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani