archived page

Predsednik sprejel naše uspešne mlade olimpijce

Ljubljana, 2.9.2010  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike je sprejel naše uspešne mlade olimpijce (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je priredil sprejem za udeležence 1. mladinskih olimpijskih iger v Singapurju. Naša dekleta in fante, ki so se iz Azije vrnili s štirimi odličji, je pohvalil za odlične rezultate in jim zaželel veliko nadaljnjih uspehov tako v športu, kot tudi na drugih področjih. Z njihovimi letošnjimi športnimi dosežki so mladi dokazali, da lahko Slovenija računa, da bo tudi v prihodnje v svetovnem vrhu po številu olimpijskih odličij glede na število prebivalcev.

Predsednik republike je sprejel naše uspešne mlade olimpijce (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik je dejal, da je navdušen nad tem, da imajo mladi ljudje v čedalje bolj povezanem svetu možnost za tekmovanje in srečevanje z vrstniki in vrstnicami iz vsega sveta. Prav povezanost med športniki, sodelovanje na različnih ravneh ter kulturne in izobraževalne aktivnosti so bile pomembna plat teh prvih mladinskih olimpijskih iger na katerih so sodelovali športniki in športnice iz 204 držav.

V imenu olimpijske delegacije se je predsedniku zahvalil Grega Domanjko, ki je v dvojcu z Juretom Gracetom osvojil zlato kolajno v veslanju. Predsedniku so uspešni mladi športniki podarili fotografijo vseh dobitnikov medalj.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani