archived page

Predsednik republike podpisal odlok o razpisu volitev v Državni zbor

Ljubljana, 16.6.2008  |  sporočilo za javnost, izjava

Vaš brskalnik ne podpira javascripta ali flasha, zato si ne morete ogledati videov na tej spletni strani.



Predsednik republike dr. Danilo Türk je danes podpisal odlok o razpisu rednih volitev v Državni zbor. Z odlokom je razpisal redne volitve poslancev v državni zbor in določil datum volitev, ki bo v nedeljo, 21. septembra 2008. Za dan razpisa rednih volitev po odloku, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje ponedeljek, 30. junij 2008, za izvršitev odloka pa skrbi Državna volilna komisija. Predsednik dr. Danilo Türk je ob podpisu odloka podal izjavo:


Izjava predsednika republike dr. Danila Türka ob razpisu rednih volitev v državni zbor
Ljubljana, 16. junij 2008

Klikni za povečavoLepo pozdravljeni!

Pred nekaj minutami sem podpisal odlok o sklicu rednih volitev v državni zbor. Volitve bodo v nedeljo, 21. septembra letos, medtem ko se bodo predvolilna opravila začela na dan veljavnosti odloka, to je čez dva tedna, 30. junija letos.

Volitve so pomemben instrument demokracije, morebiti najpomembnejši. Njihovo bistvo je izbor, izbor najprimernejših. In s tem izborom je v dosedanji zgodovini neodvisne in demokratične Slovenije povezan ves naš napredek in tako bo tudi v prihodnje.

Obdobje pred volitvami pa je tudi ogledalo naše politične kulture in družbe. Želim si, da bi predvolilna razprava potekala argumentirano in da bi se slišali najbolj tehtni argumenti. In naposled, želim si, da bi bila volilna udeležba čim boljša. Volitve so pomemben instrument v rokah državljank in državljanov in dobro bi bilo, da nas je čim več, ki ga bomo uporabili.

Hvala lepa.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani