archived page

Predsednik sprejel najuspešnejše zlate maturante

Brdo pri Kranju, 18.9.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za zlate maturante, ki so na maturi dosegli vse možne točke (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za zlate maturante, ki so na splošni ali poklicni maturi dosegli vse možne točke. Vsem zlatim maturantkam in maturantom je osebno čestital in jim v dar izročil spominsko značko v obliki sove, ki simbolizira znanje in modrost.

Predsednik je v nagovoru spomnil, da si Slovenija želi postati družba znanja, in se vprašal, ali mladim zagotavljamo dovolj kakovosten študij in možnosti, da bi svoje sposobnosti razvijali na raven, ki jo omogoča njihov intelekt in ki jo družba potrebuje. Zlatim maturantkam in maturantom je dejal, da računa na njihovo podporo prizadevanjem za dvig kakovosti študija. Izpostavil pa je tudi pomen relevantnosti študijskih programov in vključevanja študentov v družbeno življenje in razvoj. Slednje je še posebej pomembno, saj se bo po besedah predsednika družba v prihodnosti morala razvijati na nove načine.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za zlate maturante, ki so na maturi dosegli vse možne točke (FA BOBO)Poudaril je, da se končuje obdobje nebrzdanega izkoriščanja naravnega okolja in da bo potrebno najti nove tehnologije ter nove načine družbenega, gospodarskega in drugega organiziranja. "Temeljito študirajte vse tisto, kar nastaja, da boste tudi sami lahko kreativno spremljali in preoblikovali družbo, v kateri živimo. Ta družba potrebuje spremembe in te spremembe lahko pridejo samo od usposobljenih ljudi, samo od najboljših. In vi ste najboljši," je dejal predsednik dr. Danilo Türk.

Predsednik republike je izpostavil, da je za uspeh, inovacije in preobrazbo družbe potrebno tako znanje, ki ga daje šola, kot tudi modrost, ki jo daje življenje. V zaključku nagovora je zlatim maturantkam in maturantom zaželel veliko uspeha pri študiju in na poklicnem področju ter da bi bili tudi osebno srečni.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani