archived page

Predsednik čestital slovenskim nogometašem

Maribor, Ljubljana, 19.11.2009  |  sporočilo za javnost

Vaš brskalnik ne podpira javascripta ali flasha, zato si ne morete ogledati videov na tej spletni strani.



Predsednik republike dr. Danilo Türk je po povratni nogometni tekmi dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo v nogometu v Južni Afriki 2010 med Slovenijo ter Rusijo čestital članom in vodstvu slovenske nogometne reprezentance (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk je po včerajšnji povratni nogometni tekmi dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo v nogometu v Južni Afriki 2010 med Slovenijo ter Rusijo čestital članom in vodstvu slovenske nogometne reprezentance. Predsednik se je nato pridružil zmagovalni ekipi na praznovanju z navijači pred nogometnim stadionom Ljudski vrt, kjer je poudaril, da so slovenski nogometaši s tem uspehom dokazali, da Slovenija spada med svetovne nogometne velesile.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel člane in vodstvo slovenske nogometne reprezentance ter predstavnike Nogometne zveze Slovenije (FA BOBO)Predsednik dr. Danilo Türk je dan po tekmi priredil sprejem za člane in vodstvo nogometne reprezentance ter za predstavnike Nogometne zveze Slovenije. V nagovoru je poudaril, da vsa Slovenija praznuje zmago nogometašev kot našo skupno zmago. "Včeraj ste pokazali, kako se igra odličen nogomet," je dejal predsednik ter izpostavil tehnično dovršenost, taktičnost, sposobnost, borbenost in srčnost nogometašev, ki so že v prvi minuti tekme vzpostavili terensko premoč, jo zadržali celotno tekmo in dosegli sijajno zmago. Za vse to jim je čestital in jim zaželel veliko uspeha v nadaljnjem poteku svetovnega nogometnega prvenstva.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel člane in vodstvo slovenske nogometne reprezentance ter predstavnike Nogometne zveze Slovenije (FA BOBO)Predsednik je poudaril, da so nogometaši ponesli ime Slovenije in slavo slovenskega nogometa v vse konce sveta. Povedal je, da mu je predsednik Ruske federacije Dmitrij Medvedjev po tekmi posebej naročil, naj jim prenese tudi njegove čestitke. Slovenske nogometaše je označil kot velike športne osebnosti in kot izjemno športno ekipo, ki je ogromno naredila za Slovenijo, za našo samozavest in za naš ugled v svetu. "Imamo odličen nogomet in odlično ekipo, ki smo ji iz vsega srca hvaležni," je dejal predsednik dr. Danilo Türk.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel člane in vodstvo slovenske nogometne reprezentance ter predstavnike Nogometne zveze Slovenije (FA BOBO)V imenu igralcev se je za čestitke zahvalil kapetan nogometne reprezentance Robert Koren, ki je predsedniku predal reprezentančni dres s podpisi igralcev. Poudaril je, da člani reprezentance svoje drese nosijo s ponosom in da s srcem igrajo na igrišču. Za podporo se je predsedniku zahvalil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Ivan Simič, ki je obljubil, da bodo nogometaši poskrbeli za promocijo Slovenije. Tudi sam je nogometni ekipi čestital za veličastno zmago.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani