archived page

Predsednik na športno-rekreativnem srečanju diabetikov

Ravne na Koroškem, 26.5.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 17. športno-rekreativnega srečanja diabetikov Slovenije (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 17. športno-rekreativnega srečanja diabetikov Slovenije. Šport, rekreacija in druženje so za člane društev diabetikov izredno pomembni, saj veliko pripomorejo k obvladovanju bolezni in medsebojnemu povezovanju diabetikov.

Pomembna je tudi povezanost med civilno družbo na eni strani ter zdravstvenimi institucijami in strokovnjaki na drugi. Na ta način se namreč prepletajo izkušnje in znanje pacientov in strokovnjakov, kar daje dobre rezultate in boljšo prognozo bolezni. Zdrav življenjski slog, ki vključuje vrsto športno-rekreativnih aktivnosti in medsebojno druženje, je dober način za premagovanje bolezni. Društva diabetikov in Zveza društev diabetikov Slovenije so na tem področju opravili pomembno delo.
Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 17. športno-rekreativnega srečanja diabetikov Slovenije (foto: Stanko Gruden/STA)Ta prizadevanja se dopolnjujejo tudi z idejo letošnjega evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti. Pri tem sta ključnega pomena povezanost med različnimi starostnimi skupinami bolnikov in solidarnost kot tisti dejavnik medgeneracijske povezanosti, ki zagotavlja brezskrbno starost in boljšo kakovost življenja.

Predsednik republike je posebej čestital članom Društva diabetikov Mežiške doline ob 25. obletnici njihovega delovanja. Športnim ekipam in posameznikom je čestital za dosežene uspehe, vsem udeležencem srečanja pa je zaželel prijetno druženje, veliko zabave ter mnogo športno-rekreativnih užitkov.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani