archived page

Prireditev "Rekrutacija 2012" in obisk v občini Beltinci

Beltinci, Ižakovci, 11.5.2012  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player


Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk se je udeležil prireditve "Rekrutacija 2012" (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal občino Beltinci, kjer se je z beltinskim županom dr. Matejem Gombošijem udeležil tradicionalne vojaške prireditve Rekrutacija 2012. Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil je rekrute pohvalil, da se tako iskreno vključujejo v ohranjanje te stare tradicije.

Kljub temu, da smo v Sloveniji opustili naborništvo v nekdanjem smislu, naša vojska nujno potrebuje živ in močan stik z ljudmi, zlasti mladimi, je dejal predsednik republike. Ob tem je dodal, da moramo domoljubje gojiti vsi. Poudaril je, da je Prekmurje znano po svojem domoljubju in po dobrih ljudeh, ki imajo Slovenijo radi in skrbijo za naš čim boljši razvoj. Nabornikom, ki jih je spremljalo tudi veliko deklet, je še zaželel, da v maju del svoje pozornosti namenijo tudi ljubezni.

Predsednik republike dr. Danilo Türk in župan Občine Beltinci dr. Matej Gomboši sta obiskala Plavajoči mlin na Muri (foto: Tina Kosec/STA)Po slovesnosti si je predsednik Türk ogledal predstavitev enot Slovenske vojske, nato pa se je na Otoku ljubezni v Ižakovcih z beltinskim županom popeljal z brodom prek Mure, si ogledal plavajoči mlin, stalno razstavo o delu büjrašev, ki so nekoč utrjevali bregove Mure, ter prikaz domače obrti.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani