archived page

Predsednik na odprtju prenovljene II. gimnazije Maribor

Maribor, 9.9.2009  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player



Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja prenovljene II. gimnazije Maribor (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja prenovljene II. gimnazije Maribor. Po pestrem kulturnem programu si je ogledal prenovljene prostore šole in se pogovarjal z dijaki in profesorji. Predsednik je v svojem govoru, tudi kot nekdanji dijak te gimnazije, izrazil zadovoljstvo, da je šola ohranila dušo in še nadgradila številne vsebine, ki dijakom poleg odličnega učenja omogočajo tudi raznovrstno kreativno izražanje.

Predsednik je dijakom položil na srce, da si gimnazijsko obdobje človek zapomni za celo življenje, saj so to leta največje intelektualne odprtosti. Ustvarjalnost in uspeh pa sta tudi posledica vsega, kar dobijo v šoli. V ozadju te ustvarjalnosti so velike vrednote, ki smo se jih na tej gimnaziji vedno učili, je še poudaril predsednik republike.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja prenovljene II. gimnazije Maribor (FA BOBO)Poslanstvo profesorjev, je dejal predsednik, je, da v mladih ljudeh odkrijejo njihove najboljše talente in jih pomagajo razvijati. Pedagoški proces je namreč veliko iskanje in odkrivanje talentov, ki zahtevajo spodbujanje. In prav to je velika humanistična vrednost, ki jo daje gimnazija, je sklenil predsednik republike dr. Danilo Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani