archived page

Izjava predsednika republike ob svetovnem dnevu mladih

Ljubljana, 12.8.2012  |  izjava


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player


12. avgust je Generalna skupščina Združenih narodov razglasila za svetovni dan mladih. Geslo tega dne je "Skupaj z mladimi za boljši svet". To geslo je zanimivo, vendar deluje nekoliko prazno. Jasno je, da moramo sodelovati. Jasno pa je, da moramo tudi reševati probleme. To geslo se sliši nekako tako, kot tista znana slovenska misel "Na mladih svet stoji." Seveda na mladih svet stoji, ampak kaj bomo storili vsi skupaj, da bodo mladi imeli resnično dobro prihodnost?

Letos bomo v Sloveniji imeli priložnost, da nekaj spremenimo. Pripravlja se nova delovnopravna zakonodaja. Ta zakonodaja mora biti takšna, da bo mladim ljudem omogočala dovolj zgodnje vstopanje v poklicno življenje in resnične priložnosti za delo za nedoločen čas. Naredimo takšno zakonodajo, ki bo mladim prijazna. In seveda, zavedajmo se, da bomo takšno zakonodajo lahko naredili samo, če bodo mladi v njeno pripravo resnično dobro vključeni.

Zato naj velja še eno geslo – nič o mladih brez mladih. Sam se bom zavzemal za to, da bi organizacije mladih, ki razmišljajo, ki želijo spremeniti sedanji sistem in ki želijo doseči, da bi bila perspektiva mladih boljša, da se bodo glasovi teh mladih čim bolje slišali. Zato pozivam vse, da sodelujemo v tej razpravi, da spremenimo sistem in da ga naredimo takega, da bomo skupaj z mladimi lahko oblikovali boljšo prihodnost.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani