archived page

Predsednik republike: Knjige so pot do družbe znanja

Ljubljana, 20.4.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slavnostnega odprtja 14. Slovenskih dnevov knjige (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slavnostnega odprtja 14. Slovenskih dnevov knjige. "Slovenija ima bogato zgodovino knjižne ustvarjalnosti in bogato kulturo branja knjig," je v pozdravnem nagovoru poudaril predsednik dr. Danilo Türk. Ob tem je dodal, da prav prireditve, kot je današnja, dokazujejo, da imamo tudi bogastvo misli in idej, kako razvijati naš odnos do knjige. To je po besedah predsednika potrebno, kajti družba znanja lahko postanemo le s temeljitim, dobrim poznavanjem in uporabo knjig.

Včasih se razume, da je obdobje elektronske komunikacije, prevlade vizualnih sporočil in interneta postavilo knjigo v drugi plan. To je zelo površno gledanje, je opozoril predsednik, kajti nobena druga vrsta komunikacije ne more zagotoviti poti k pravemu znanju in k družbi znanja, razen tiste, ki jo daje dobra knjiga, celovit tekst in poglobljenost, ki jo omogoča knjižna oblika. Društvu slovenskih pisateljev in drugim ustvarjalcem na področju knjige je tudi letos zaželel veliko uspeha ter izrazil prepričanje, da bodo tudi prihodnje leto na podobni prireditvi skupaj praznovali moč knjige in moč pisane besede.

Predsednik dr. Danilo Türk je podelil tudi nagrado Slovenskih dnevov knjige za najboljšo kratko knjižno zgodbo, ki jo je letos prejel Roman Rozina za kratko zgodbo z naslovom "Zasuj me z besedami".
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani