archived page

Predsednik sprejel organizatorje konference FDI Summit 2010

Ljubljana, 15.12.2010  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel organizatorje oktobrske poslovne konference FDI Summit 2010, namenjene vprašanju tujih investicij v Sloveniji in v regiji, ki so mu predstavili zaključno poročilo in ugotovitve dvodnevne strokovne razprave (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel organizatorje oktobrske poslovne konference FDI Summit 2010, namenjene vprašanju tujih investicij v Sloveniji in v regiji, ki so mu predstavili zaključno poročilo in ugotovitve dvodnevne strokovne razprave.

Po srečanju je predsednik dr. Danilo Türk v izjavi za medije poudaril, da v Sloveniji na področju tujih investicij obstajajo pozitivni zgledi, ki so premalo znani v javnosti, ter izkušnje, ki jih je vredno dopolnjevati. Posebej je izpostavil tudi potrebo o povezovanju slovenskih podjetij v grozde, da bi lahko čimbolj povezano delovala, pritegnila tuje investitorje in nastopala na tujih trgih.

Strokovni sodelavec poslovne konference FDI Summit 2010 dr. Peter Kraljič je med prednostmi Slovenije, ki se jih premalo zavedamo, naštel strateško lego, kakovostno delovna sila in povezanost z vzhodnimi trgi. Čeprav se Slovenija vedno bolj odpira tujim investicijam, pa je opozoril, da je do sedaj privabila premalo neposrednih greenfield investicij.

Dr. Peter Kraljič je dodal, da mora Slovenija izdelati dober koncept in načrtno nagovarjati tuje investitorje, pri čemer bi lahko služila kot most za prodor podjetij iz velikih in hitro rastočih trgov na evropsko tržišče. Predsednik dr. Danilo Türk pa je pozval k pripravi dovolj dobrih in izdelanih projektov, na katere bi lahko vezali tuje investitorje, in kot primer navedel področje zelenih tehnologij.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani