archived page

Predsednik na 17. konferenci Dnevi slovenske informatike

Portorož, 14.4.2010  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 17. konference Dnevi slovenske informatike (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je v Portorožu udeležil 17. konference Dnevi slovenske informatike. V nagovoru udeležencev je poudaril, da Slovenija potrebuje boljšo, našemu času prilagojeno uporabo tehnologij in močnejšo mobilizacijo volje. Za uspešen razvoj Slovenije, je dejal predsednik, je treba zagotoviti ustrezno razširjenost informacijskih tehnologij, a si hkrati zastaviti tudi vprašanje v kakšni meri smo sposobni uporabljati bogastvo informacij in znanja, s katerim razpolagamo.

Med prioritetnimi nalogami, ki se jih mora Slovenija lotiti na področju informacijskih tehnologij, je predsednik izpostavil njihovo uporabo v javni upravi, na davčnem področju in v zdravstvu. Tudi pri razpravi o pokojninskem sistemu preseneča, je dejal predsednik, kako veliko je splošnih pojmov, političnih in ideoloških kategorij in hkrati tako malo resničnih informacij. Naše politične pogovore in pogajanja bi morali biti sposobni bolje opremiti z resničnimi informacijami in zagotoviti, da bi ta naša usposobljenost pomagala pri hitrejšem iskanju rešitev.

Predsednik je dejal, da je gospodarska kriza, s katero se danes soočamo v svetu, pokazala, da tehnološka revolucija sama po sebi ni ustvarila boljšega sveta in dodal, da je dobrodošlo razmišljanje o tem, kako nam informacijska tehnologija lahko pomaga pri izhodu iz krize in k izboljšanju gospodarskega položaja, čemur so tudi namenjeni letošnji Dnevi slovenske informatike.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani