archived page

Delovni pogovor predsednika Türka s premierjem Pahorjem

Ljubljana, 15.6.2010  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk in predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor sta se sestala na rednem delovnem posvetu. Gre za ustaljeno obliko njunega sodelovanja, ko izmenjata poglede in stališča o aktualnih temah političnega in družbenega življenja v Sloveniji in mednarodni skupnosti.

Tokrat sta med drugim govorila o pripravah na izvedbo arbitražnega sporazuma in se uskladila glede postopka, ki je potreben za kakovostno izbiro arbitra. O konkretnih imenih nista govorila, saj v tem trenutku še ni čas za to. Pri temah iz mednarodne politike sta se predsednik Türk in premier Pahor dotaknila odnosov z Italijo ter nekaterih vprašanj, povezanih z Evropsko unijo. Govorila pa sta tudi o sodelovanju Slovenije in Rusije.

Ob koncu sta predsednik in premier spregovorila tudi o svetovnem prvenstvu v nogometu in slovenski nogometni reprezentanci po odličnem začetku zaželela veliko uspeha tudi v nadaljevanju prvenstva v Južni Afriki. Predsednik republike dr. Danilo Türk si bo srečanje z reprezentanco Združenih držav Amerike 18. junija 2010 na povabilo igralcev in vodstva nogometne reprezentance ogledal neposredno, na stadionu v Johannesburgu.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani