archived page

Predsednik republike obiskal družbo TPV

Novo mesto, 15.3.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo TPV, kjer se je srečal z vodstvom družbe (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo TPV, trženje in proizvodnja opreme vozil, kjer se je srečal z vodstvom družbe, ki je predsedniku republike predstavilo organiziranost Skupine TPV in njihove razvojne načrte. Zatem si je predsednik ogledal proizvodnjo v TPV-jevih hčerinskih podjetjih Arsed, podjetje za proizvodnjo in trženje kovinske opreme, ter TPV Johnson Controls, podjetje za proizvodnjo in trženje notranje opreme za avtomobile.
Predsednik republike dr. Danilo Türk si je ogledal proizvodnjo v TPV-jevem hčerinskem podjetju Arsed (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik Türk je v izjavi za medije družbo TPV izpostavil kot eno od odličnih slovenskih podjetij, ki se lahko na svetovni ravni primerja z najboljšimi v panogi. Izpostavil je, da je proizvodnja avtomobilskih sedežev danes zelo kompleksna in je del globalizirane avtomobilske proizvodnje, ki zahteva najvišje in mednarodno primerljive standarde. Izrazil je željo, da bi družba TPV še naprej širila svojo proizvodnjo, tudi na tujih trgih, in da bi bilo v Sloveniji čim več takih podjetij.
Predsednik republike dr. Danilo Türk si je ogledal proizvodnjo v TPV-jevem hčerinskem podjetju TPV Johnson Controls (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik je dejal, da se v Novem mestu uspešno povezuje industrijska tradicija, ki v teh krajih obstaja od ustanovitve družbe IMV naprej, z najnovejšimi in največjimi zahtevami našega industrijskega razvoja. Predsednik je poudaril, da bo tudi bodoči razvoj Slovenije, ki bo v veliki meri postindustrijski razvoj, zahteval jedro industrijske proizvodnje, ki mora biti najbolj kakovostna in odlična. Družba TPV je primer takega odličnega podjetja, za kar jim je predsednik republike čestital.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani