archived page

Predsednik se je udeležil 21. Büjraških dnevov

Ižakovci, 12.8.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 21. Büjraških dnevov (foto: Tamino Petelinšek/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je na Otoku ljubezni v Ižakovcih udeležil 21. Büjraških dnevov. Pred prijetnim druženjem s številnimi obiskovalci te tradicionalne prireditve je predsednik v svojem nagovoru poudaril pomen ohranjanja tradicije, ki nas spominja, da so ljudje v teh krajih vedno znali stopiti skupaj in narediti marsikaj za izboljšanje življenja in poskrbeti za okolje, s čimer so prispevali k razvoju krajev ob Muri.

Predsednik je ob tem še dejal, da danes niso najtežji časi v naši zgodovini, prav gotovo pa ne najtežji časi v zgodovini teh krajev. Vsekakor pa je to čas, je opozoril predsednik, ki zahteva resnost, trezen razmislek, dobre odločitve in skupno delo. Povedal je, da ni dobro, če se zapletamo v nepotrebne ideološke spore. Skrbno moramo ocenjevati odločitve in dosežke vseh tistih, ki so izvoljeni zato, da vodijo državo.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 21. Büjraških dnevov (foto: Tamino Petelinšek/STA)Predsednik je pohvalil prizadevanja domačinov in vseh, ki so prispevali k uspešnem projektu izgradnje novih objektov na prireditvenem prostoru na Otoku ljubezni, kamor radi prihajajo ljudje iz vse Slovenije in tudi od drugod in tako spoznavajo, kako je potekalo življenje ob reki Muri. Predsednik republike si je ogledal še büjraška opravila ob reki, se sprehodil med etnološkimi stojnicami in se popeljal z brodom prek Mure.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani