archived page

Predsednik republike v Planici

Planica, 17.3.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk si je v Planici ogledal kvalifikacije za petkovo posamično tekmo, s katerimi se uradno začenja finale svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk si je v Planici ogledal kvalifikacije za petkovo posamično tekmo, s katerimi se uradno začenja finale svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici.

Predsednik je ob tej priložnosti poudaril, da Planica simbolizira vrhunske dosežke Slovenije, drznost in nove perspektive. Dejal je, da so naša pričakovanja ob pogledu na letalnico velika, saj smo v Planici desetletja vajeni videti vrhunske dosežke. Ljudje v Sloveniji, je dodal predsednik, živimo s Planico kot izjemno pomembnim simbolom naše narodne biti, kulture, gospodarstva in vsega, kar predstavljamo.

Predsednik republike dr. Danilo Türk si je v Planici ogledal kvalifikacije za petkovo posamično tekmo, s katerimi se uradno začenja finale svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike je na stojnici Organizacijskega komiteja Planica kupil priložnostno priponko in na ta način simbolno podprl otroške programe smučarskih skokov v Sloveniji, nato pa se je ustavil še v šotoru družbe Kompas, ki praznuje 60. obletnico delovanja.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani