archived page

Slovenija in Katar krepita sodelovanje za humanitarno pomoč Libiji

Ljubljana, 21.10.2011  |  sporočilo za javnost


V času septembrskega zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov v New Yorku se je predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk srečal z emirjem Države Katar šejkom Hamadom bin Khalifo Al-Thanijem, s katerim sta se dogovorila za sodelovanje pri zagotavljanju humanitarne pomoči Libiji. V ospredju tega sodelovanja je rehabilitacija invalidov, žrtev spopadov v mestu Misrata.

Danes je Slovenijo obiskala katarska delegacija, ki se je o projektu rehabilitacije pogovarjala s predstavniki Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije – Soča ter Urada predsednika Republike Slovenije. Sogovorniki so se dogovorili za skupno pripravo projekta rehabilitacijskega centra za invalide v Misrati, ki bo predvidoma vzpostavljen v mesecu novembru.

V času, ko si libijske oblasti prizadevajo za vzpostavitev legitimne in demokratične oblasti ter pravne države, je zunanja pomoč na humanitarnem področju še posebno pomembna. Republika Slovenija, ki je že doslej zagotavljala omejeno humanitarno pomoč Libiji, se s projektom rehabilitacijskega centra še aktivneje vključuje v ta mednarodna prizadevanja.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani