archived page

Predsednik ni sprejel ponujenega odstopa generalnega sekretarja

Ljubljana, 4.3.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije ni sprejel ponujenega odstopa Stojana Tramteta, generalnega sekretarja predsednikovega urada. Predsednik razume občutek odgovornosti in obžalovanja, izražen v ponujenem odstopu. Hkrati pa upošteva, da je generalni sekretar Stojan Tramte v preteklih mesecih zagotovil, da so se vse ugotovljene pomanjkljivosti v zvezi z javnimi naročili urada odpravile z vso resnostjo in odgovornostjo.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je preučil poročilo Komisije za preprečevanje korupcije, ki je pojasnila, da v obravnavanem primeru ni bilo nobenih kaznivih dejanj niti osebne odgovornosti generalnega sekretarja, ki je svoj odstop ponudil iz objektivne odgovornosti. Predsednik republike je generalnemu sekretarju v decembru 2008 izrekel opomin in zahteval potrebne spremembe v organizaciji in načinu dela v uradu. Zahtevane spremembe so bile izvršene, z njimi pa sta bili seznanjeni tako notranja revizija kot tudi državna revizijska komisija. Včeraj ponujeni odstop je sicer primerno dejanje, vendar predsednik ocenjuje, da v luči odpravljenih pomanjkljivosti in celote ravnanja urada generalni sekretar zasluži zaupanje in priložnost, da z nadaljnjim delom dokaže najvišjo raven strokovnega upravljanja urada.

Predsednik ob tej priložnosti ponovno obžaluje, da je prišlo do pomanjkljivosti v javnih naročilih in zaupa, da so novo vzpostavljeni mehanizmi zadostno zagotovilo, da se takšne pomanjkljivosti ne bodo ponavljale in da bo dosežena najvišja raven upravljanja urada.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani