archived page

Sprejem slovenske olimpijske reprezentance

Brdo pri Kranju, 14.8.2012  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za slovensko olimpijsko reprezentanco (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovensko olimpijsko reprezentanco ob zaključku 30. poletnih olimpijskih iger 2012 v Londonu. V imenu vseh ljudi v Sloveniji se je zahvalil našim odličnim športnikom, ki so na tem velikem svetovnem dogodku izvrstno predstavljali našo domovino.

Predsednik je športnikom povedal, da smo jih v Sloveniji podpirali v njihovih nastopih in se iskreno veselili njihovih rezultatov. Razumeli smo, kako velikega pomena je njihov olimpijski nastop za Slovenijo in slovenski šport. Slovenska fizična kultura in šport sta po predsednikovih besedah bistveni del naše širše splošne kulture in naše kulturne identitete.

Slovenija se je ponovno uvrstila med države, ki imajo glede na število prebivalcev najboljše olimpijske rezultate. Predsednik je zato poudaril, da je letošnji dosežek velik dejavnik naše samozavesti. Na olimpijskih igrah so nastopili športniki vseh generacij. Lepo število medalj in odličnih uvrstitev kaže, da imamo oboje: izkušene športnike z najboljšimi rezultati in lepo število mladih, katerih čas še prihaja. Izrazil je prepričanje, da bo tudi nadaljnje delo prineslo nove lepe rezultate in spodbudo dobremu imenu Republike Slovenije v svetu.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za slovensko olimpijsko reprezentanco (foto: Tina Kosec/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za slovensko olimpijsko reprezentanco (foto: Tina Kosec/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani