archived page

Informacije o delegaciji in izbiri letala za udeležbo na Parlamentarni skupščini Sveta Evrope ter slovesnosti ob 60-letnici Sveta Evrope

Ljubljana, 14.10.2009  |  pojasnilo in popravek


Z željo po čimbolj javnem in transparentnem delovanju državnih organov objavljamo natančne informacije o sestavi delegacije, stroških ter postopku izbire ponudnika letalskega prevoza za obisk predsednika republike na zasedanju Parlamentarne skupščine Sveta Evrope v Strasbourgu ter na slovesnosti ob 60. obletnici Sveta Evrope v Strasbourgu (1. in 2. oktobra 2009):

Sestava uradne delegacije Republike Slovenije
  • dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije
  • Samuel Žbogar, minister za zunanje zadeve Republike Slovenije
  • Marjetica Bole, veleposlanica, vodja Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Svetu Evrope
  • Mojca Seliškar Toš, šefinja kabineta predsednika republike
  • Magdalena Tovornik, veleposlanica, svetovalka predsednika za politična vprašanja

Spremstvo uradne delegacije

Uradno delegacijo so spremljali predstavnica v Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri Svetu Evrope, predstavniki protokola in varnosti ter uradni fotograf.

Na relaciji Ljubljana – Strasbourg je z letalom Cessna Citation Jet CJ2 družbe Linxair potovalo 5 potnikov. Na relaciji Strasbourg - Ljubljana pa je potovalo 8 potnikov.

Stroški

Urad predsednika Republike Slovenije je imel z najemom letala 4.094,08 EUR stroškov. Preostale stroške si bodo v sorazmernem deležu (glede na število potnikov na posamezni relaciji) razdelili Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, Protokol Republike Slovenije in Urad za varnost in zaščito (GPU).

Informacije o izvedbi javnega naročila

Z družbo Linxair, d.o.o., Cesta na Brdo 49, Ljubljana, je sklenjena neposredna pogodba za najem malih (do največ 13 sedežev) letal za potrebe Urada predsednika Republike Slovenije.

Postopek oddaje javnega naročila je vodilo Ministrstvo za javno upravo.

Urad predsednika Republike Slovenije je najavo za let podjetju Linxair posredoval 16. septembra 2009.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani