archived page

Predsednik Türk sprejel ruskega predsednika Medvedjeva

Maribor, 18.11.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Ruske federacije Dmitrija MedvedjevaPredsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Ruske federacije Dmitrija Medvedjeva, ki je prispel na delovni obisk v Republiki Sloveniji. Slovenski in ruski predsednik sta si skupaj ogledala povratno nogometno tekmo dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo v nogometu v Južni Afriki 2010 med Slovenijo in Rusijo.

Ob robu nogometne tekme sta imela predsednika bilateralno srečanje, na katerem sta na kratko ocenila potek tekme, pri čemer sta se strinjala, da je prvi polčas potekal v pravi športni atmosferi.

Predsednik Türk je odnose med državama ocenil kot zelo dobre. Dodal je, da se tudi odnosi in pogajanja o novem sporazumu med Evropsko unijo in Rusijo razvijajo v pravi smeri, za kar si je Slovenija uspešno prizadevala že v času predsedovanja Evropski uniji. Slovenski predsednik je izrazil tudi zadovoljstvo nad podpisom sporazuma o sodelovanju pri izgradnji plinovoda Južni tok.

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Ruske federacije Dmitrija Medvedjeva (FA BOBO)Tudi predsednik Medvedjev je pozitivno ocenil odnose med državama. Današnji vrh Evropska unija - Rusija je označil kot dobro nadaljevanje pozitivnih dosežkov iz časa slovenskega predsedovanja Evropski uniji. Poudaril je, da plinovod Južni tok odnose med državama postavlja na novo raven. Zavzel pa se je tudi za harmoničen razvoj na vseh ostalih področji sodelovanja, zlasti na gospodarskem področju.

Predsednik Medvedjev je slovenskega predsednika povabil na uradni obisk v Rusko federacijo in tudi sam z veseljem sprejel vabilo predsednika Türka za uradni obisk v Republiki Sloveniji.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani