archived page

Otvoritev 13. slovenskih dnevov knjige

Ljubljana, 21.4.2008  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk se je danes udeležil slovesne otvoritve 13. slovenskih dnevov knjige v Parku Zvezda v Ljubljani. V svojem uvodnem nagovoru je predsednik poudaril, da akcija spada med pomembnejše kulturne akcije v slovenskem prostoru in med tiste, ki so del našega ponosa.

Po besedah predsednika imamo v Sloveniji do knjige odgovoren in resen odnos, ki je tako spoštljiv kot inovativen. "Slovenci imamo razvito tradicijo aktivnosti, ki poskušajo knjigo čim bolj približati bralcem. V to tradicijo spadajo tudi Slovenski dnevi knjig," je povedal predsednik republike in spomnil, da letos praznujemo 500. obletnico rojstva Primoža Trubarja. " Od Trubarjevih časov naprej je pomembna skrb za knjigo, ki je zlasti v zadnjem stoletju postala osrednje sredstvo kulturnega razvoja in duhovnega vzpona slovenskega naroda," je povedal predsednik in dodal, da nas ničesar ne sme biti strah, niti tujih vplivov niti elektronskih in vizualnih medijev.

Klikni za povečavo"Kot bralec slovenskih knjig sem vedno znova prepričan, da brez knjige v prihodnje ne bo šlo. Knjiga bo zagotavljala kakovost našega razmišljanja, intelektualnega ustvarjanja in našega razvoja. S to akcijo dajemo priznanje našim ustvarjalcem, slovenskim pisateljem in avtorjem knjig kot pomembnemu dejavniku naše kulture in našega razvoja," je še dodal predsednik republike.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani