archived page

Zborovski BUM Maribor v okviru 20. Festivala Lent

Maribor, 22.6.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil prireditve "Zborovski BUM Maribor", uvodne prireditve festivala Art kamp, ki poteka v okviru 20. Festivala Lent (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil prireditve "Zborovski BUM Maribor", uvodne prireditve festivala Art kamp, ki poteka v okviru 20. Festivala Lent. V pozdravnem nagovoru je izpostavil, da se današnji začetek Festivala Lent odvija v posebnem letu, ko se Maribor ponaša z laskavim naslovom evropske prestolnice kulture. Na to smo vsi v Sloveniji ponosni, je poudaril predsednik, ki je dodal, da je Maribor zato obenem tudi slovenska prestolnica kulture.

Prav je, da v tem času še posebej dobro razumemo kulturo v vsej njeni polnosti in da se veselimo vsakega izraza kulture, je dejal predsednik. Ob tem je pozval, naj bo današnji dan, ki se začenja s petjem otroških pevskih zborov, še posebno spodbuden, da bomo dobro razumeli, da je kultura last in značilnost vseh nas, da se začne v otroštvu in da se zna v otroških letih zelo lepo, plemenito in odlično izraziti.
Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil prireditve "Zborovski BUM Maribor", uvodne prireditve festivala Art kamp, ki poteka v okviru 20. Festivala Lent (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik je izrazil željo, da bi bil današnji dan tudi lep uvod v praznovanje dneva državnosti. Spomnil je, da bo naša država čez nekaj dni slavila 21. rojstni dan. Tega se moramo po besedah predsednika vsi veseliti, naše današnje misli pa naj bodo posvečene povezavi med kulturo in našo državo. Oboje je povezano, saj naša kultura daje moč naši državi in naša država ima prihodnost samo in v tisti meri, v kateri bo to tudi kulturna država, je pojasnil predsednik.

Vsem Mariborčankam in Mariborčanom je predsednik zaželel veliko prijetnih dni in lepih trenutkov na Festivalu Lent, vsem skupaj pa tudi prijetno praznovanje dneva državnosti, uspešno leto evropske prestolnice kulture in lepo prihodnost. Otrokom, ki so nastopili v pevskih zborih, pa je predsednik zaželel še posebej prijetne šolske počitnice.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani