archived page

Predsednik republike sprejel Luč miru iz Betlehema

Ljubljana, 13.12.2010  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player


Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovenske skavte in tabornike, ki so mu izročili plamen Luči miru iz Betlehema (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovenske skavte in tabornike, ki so mu izročili plamen Luči miru iz Betlehema. Tradicionalna decembrska akcija, ki v Sloveniji poteka že 20. leto zapored, prinaša sporočilo miru in poudarja pomen medsebojne pomoči in povezanosti.

"Naj vas Luč miru iz Betlehema spremlja pri vašem vsakodnevnem dnevu in vaših odnosih. Mir in ljubezen vam želimo tudi ob božičnih praznikih in v novem letu," so predsedniku dr. Danilu Türku voščili skavti in taborniki.

Predsednik republike se jim je zahvalil za to lepo gesto in za njihovo stalno prizadevanje, da bi sporočilo luči vsako leto prinesli med slovenske ljudi in vselej opozarjali na pomen miru, ljubezni in prijaznosti med ljudmi. Poudaril je, da so to pomembna sporočila, ki so vedno aktualna in pomembna.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovenske skavte in tabornike, ki so mu izročili plamen Luči miru iz Betlehema (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik je opozoril, da živimo v svetu, ki še vedno ni miren svet. Sporočilo luči miru prihaja iz krajev, ki so še posebej obremenjeni s težavami pri vzpostavljanju miru. Ampak ravno Betlehem, četudi del kriznega območja, po predsednikovih besedah uspeva postopoma graditi predstavo o alternativi, o drugačnem svetu in o sožitju.

Sporočilo Luči miru iz Betlehema je pomembno tudi v Sloveniji, ne zato, ker bi bili ogroženi od nevarnosti vojne, ampak zato, da bi bili boljši ljudje v medsebojnih odnosih, je še dejal predsednik dr. Danilo Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani