archived page

Predsednik Türk: V Sloveniji imamo tri prestolnice

Lendava, 25.8.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se v Lendavi udeležila prireditve "Bogračfest 2012" (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se v Lendavi udeležila prireditve "Bogračfest 2012". Predsednik je v pozdravnem nagovoru izpostavil, da imamo v Sloveniji tačas tri prestolnice. Kot je pojasnil, je Ljubljana naša nacionalna prestolnica, Maribor evropska prestolnica kulture, Lendava pa svetovna prestolnica bograča.

Idejo za turistično promocijo Lendave s pomočjo panonske kulinarične posebnosti bograč je predlagal predsednik republike, ko je pred petimi leti obiskal študentski Bogračfest. Predsednik je danes izrazil zadovoljstvo, da se je ta ideja tako dobro uveljavila, prepričan pa je, da bo v prihodnje dobila še več pozornosti.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je podelil priznanje najboljšim mladim mojstrom bograča, ki je pripadlo Klubu študentov Lendava (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik republike je pohvalil tudi zagnano delo lendavskega župana mag. Antona Balažka, ki je s pomočjo svoje ekipe uresničil mnoge kakovostne projekte. Predsednik Türk je ob tej priložnosti podelil priznanje najboljšim mladim mojstrom bograča, ki je pripadlo Klubu študentov Lendava.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani