archived page

Predsednik obiskal občino Dobrepolje

Dobrepolje, 2.12.2009  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je srečal z županom in predstavniki Občine Dobrepolje (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal občino Dobrepolje, kjer ga je sprejel župan občine Janez Pavlin. Skupaj z drugimi predstavniki občine mu je predstavil delovanje in projekte občine, kjer je izpostavil predvsem dokončanje gradnje vodovodnega omrežja ter širokopasovnega omrežja za elektronske komunikacije, občina pa načrtuje tudi gradnjo šolskega centra in vrtca. Predsednik republike se je pozanimal tudi, kako v občini poteka priprava prostorskega načrta in črpanje evropskih sredstev.

Predsednik si je nato v Jakličevem domu ogledal spominsko sobo učitelja in pisatelja Frana Jakliča (1868-1937) ter dokumentacijsko sobo slikarjev in kiparjev bratov Franceta Kralja (1895-1960) in Toneta Kralja (1900-1975). Zatem je obiskal Posebni socialnovarstveni zavod Prizma Ponikve, ki v skupnosti v Ponikvah nudi dom, oskrbo in nego 74 stanovalcem z gibalno oviranostjo. Predsednik se je seznanil s potekom ureditve novih prostorov zavoda in si ogledal kolonijo slikarjev invalidov. Predsednik se je zahvalil vsem, ki delajo v zavodu Prizma Ponikve, saj je skrb za invalide pa predsednikovih besedah eden od preizkusov ne samo socialne države, ampak tudi kulture in našega civiliziranega bivanja.

Predsednik republike je v nadaljevanju obiskal družinsko podjetje Pekarna Blatnik, kjer so mu predstavili novo blagovno znamko HappyPek, predsednik pa si je ogledal tudi proizvodnjo njihovih izdelkov. Sledil je predsednikov obisk Podružnične šole Struge Osnovne šole Dobrepolje. Predsednik dr. Danilo Türk si je ogledal krajši kulturni program, ki so ga pripravili otroci osnovne šole, in se seznanil s potekom sočasnega pouka več razredov osnovne šole.

Predsednik je v izjavi za medije poudaril, da občina Dobrepolje dobro skrbi za kulturno dediščino teh krajev. Izpostavil je skrb za ljudi, zlasti za invalide, kar je po predsednikovih besedah izjemno pomembna oblika solidarnosti, v občini pa obstaja tudi podjetniški duh. To je dobra celota, je dejal predsednik, poudaril pa je še pomen skrbi za okolje, zlasti na področju problematike voda, in se zavzel za boljše gospodarjenje z gozdovi in lesom.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Posebni socialnovarstveni zavod Prizma Ponikve (FA BOBO)
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Pekarno Blatnik (FA BOBO)
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Podružnično šolo Struge Osnovne šole Dobrepolje (FA BOBO)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani