archived page

Predsednik ob sprejemu Zakona o socialnem podjetništvu

Ljubljana, 8.3.2011  |  izjava


Predsednik republike dr. Danilo Türk z veseljem pozdravlja včerajšnjo odločitev državnega zbora, s katero so poslanke in poslanci soglasno sprejeli Zakon o socialnem podjetništvu. Gre za zelo pomemben in dolgo pričakovan zakon, ki ureja vprašanje socialne ekonomije in postavlja temelje socialnega podjetništva, solidarnosti in neprofitnosti.

Dodatno vrednost in pomen je Zakonu o socialnem podjetništvu dala civilna družba, ki se je aktivno vključila v njegovo nastajanje. Po predsednikovem mnenju gre za zgleden projekt sodelovanja državnega zbora, vlade in civilne družbe, kar potrjuje tudi soglasna podpora poslancev vseh parlamentarnih strank.

Predsednik republike ob sprejemu Zakona o socialnem podjetništvu poudarja, da je socialno podjetništvo pomembna možnost za zaposlovanje najbolj ranljivih skupin na trgu dela ter za razvijanje novih produktov in storitev. Socialno podjetništvo odpira nove vidike, ne samo socialne ekonomije, ampak tudi posrednega vstopanja na trg dela, storitev in produktov. Predsednik republike verjame, da bodo pozitivni učinki zakona kmalu vidni.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani