archived page

Predsednik republike obiskal podjetje Adria Mobil

Novo mesto, 5.6.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal podjetje Adria Mobil (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal podjetje Adria Mobil, Proizvodnja, trgovina in storitve, kjer se je srečal z vodstvom, si ogledal proizvodnjo in sončno elektrarno, nato pa je z generalno direktorico Sonjo Gole pred glavnim vhodom podjetja posadil lipo. Predsednik je v izjavi za medije dejal, da se je z generalno direktorico za obisk podjetja Adria Mobil dogovoril že meseca marca, ob udeležbi na slavnostni prireditvi Dnevnikovega projekta Zlata nit 2011, kjer ji je podelil priznanje za najboljšega zaposlovalca v letu 2011 v kategoriji velikih podjetij. Predsednik je izpostavil, da so odlično urejeni odnosi med zaposlenimi pomemben del celovite ideje in prakse odličnosti v podjetju Adria Mobil.

Predsednik je podjetje Adria Mobil označil kot enega najboljših primerov dobrega razvoja blagovne znamke, ki je na področju proizvodnje počitniških prikolic, avtodomov in mobilnih hišic dala ime Sloveniji. Spomnil je, da je podjetje na trgu prisotno že skoraj 35 let in danes predstavlja šest odstotkov evropske proizvodnje na tem področju. Predsednik je poudaril, da moramo biti zelo ponosni, da imamo tako dobro podjetje in tako dobro blagovno znamko, poleg dobrih odnosov med zaposlenimi pa je predsednik pohvalil tudi tehnološke rešitve in tržno usmerjenost podjetja, zato je izrazil prepričanje, da ima Adria Mobil pred sabo lepo prihodnost.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal podjetje Adria Mobil (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik Türk je poudaril, da moramo v Sloveniji bolje skrbeti za to, da naše industrijske tradicije razvijemo na nove ravni. To se je v Novem mestu lepo posrečilo v vseh podjetjih, ki nadaljujejo usodo nekdanjega podjetja Industrija motornih vozil (IMV), iz katerega se je razvilo tudi podjetje Adria Mobil. Predsednik je izpostavil, da je Adria Mobil ves čas podjetje, ki je zasnovano na lastnem znanju, lastni domiselnosti in tržni prodornosti. Vse to simbolizira tudi blagovna znamka podjetja, nagrada projekta Zlata nit 2011 pa kaže, da podjetje tudi lepo skrbi za odnose med zaposlenimi, kar je po besedah predsednika v teh časih še posebej pomembno.

Generalna direktorica Sonja Gole je v izjavi za medije poudarila, da se v podjetju Adria Mobil že od samih začetkov zavedajo, da so zaposleni ključ do uspeha vsakega podjetja. Kot je pojasnila, brez zadovoljnih zaposlenih ter dobrega timskega dela in sodelovanja ni možno razvijati, ustvarjati in uspešno prodajati produktov na tako zahtevnem trgu, kot je njihov. Izrazila je veselje, da danes na obisku gostijo predsednika republike dr. Danila Türka, in se tudi sama strinjala, da so ravno zaposleni tisti, ki lahko tudi v teh zahtevnih in negotovih časih s kakovostnim in timskim delom prispevajo k uspešnemu poslovanju podjetja.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani